5 تفاوت اصلی بازاریابی سنتی و دیجیتال مارکتینگ
بازاریابی سنتی چیست؟
به استراتژی ها و روش هایی گفته میشود که قبل اینترنت و پیشرفت تکنولوژی در زمینه وب، تبلیغات شرکت ها و کمپانی های مختلف کاربرد داشته اند و همان بازاریابی آفلاین و مستقیم است که برای رساندن پیام خود به مشتری استفاده میکند.
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکتینگ تمام تلاش های مربوط به بازاریابی است که با استفاده از دستگاه های الکترونیکی و اینترنت انجام میشود. کسب و کار ها از کانال های دیجیتال برقراری ارتباط با مشتری استفاده میشود.
مزایا بازاریابی سنتی و دیجیتال
بازایابی سنتی و دیجیتال چند مزیت دارد :
سنتی
مخاطب گسترده: بازاریابی سنتی میتواند به طیف گشترده ای از افراد برسد، از جمله کسانی که از اینترنت استفاده نمیکنند.
اعتماد: میتواند برای ایجاد اعتماد با مشتریان موثر باشد؛ زیرا این نوع بازاریابی به عنوان یک روش معتبر و جا افتاده شناخته میشود.
هدفمند: برخی از روش های بازاریابی سنتی، مانند بازاریابی مستقیم، میتوانند به طور خاص برای مخاطبان هدفمند انجام شوند.
دیجیتال
ارزان: بازاریابی دیجیتال میتواند بسیار ازان تر از بازاریابی سنتی باشد، به خصوص برای کسب و کارهای کوچک
سرعت بالا: میتواند بسیار سریعتر از بازاریابی سنتی باشد.
هدفمند: دیجیتال مارکتینگ میتواند به طور خاص برای مخاطبان بسیارر هدفمند انجام شود.
5 تفاوت بین بازاریابی سنتی و دیجیتال مارکتینگ
تا اینجا مقاله دانستید که بازاریابی سنتی و دیجیتال چه مفهومی دارد. در ادامه چندتا ازاصلی ترین تفاوت میان آنها را مطالعه میکنید :
تفاوت از نظر رسانه
یکی از تفاوت ها، کانال هایی است که استفاده میکنند. بازاریابی دیجیتال از پلتفرم ها و کانال های آنلاین استفاده میکند، مثل وب سایت ها، رسانه هاس اجتماعی، بازاریابی ایمیلی، موتورهای جست و جو، تبلیغات آنلاین و اپلیکیشن های موبایل
اما بازاریابی سنتی بر کانال های آفلاین مانند رسانه های چاپی، تلویزیون، رادیو، بیلبوردهاو .. متکی است. این کانال ها به طور سنتی ماهیت محلی یا منطقه ای دارند و مناطق جغرافیایی خاصی را هدف قرار میدهند.
هزینه
بازاریابی دیجیتال در مقایسه با بازاریابی سنتی مقرون به صرفه تر است. مثلا ارسال آگهی برای صدها هزار نفر میتواند راهی عالی برای افزایش اطلاعات مصرف کنندگان درباره یک محصول باشد، اما هزینه کاغذ و پست آن بیش از حد میشود.
اما دیجیتال مارکتینگ از فناوری های دیجیتال برای ارسال و نمایش تبلیغ آنلاین به مشتریان استفاده میکند، بدون مصرف کاغذ و بدونن هزینه پست و …
در روش سنتی جذب مشتری، معمولاا افراد کمتری به تبلیغات صورت گرفته توجه میکنندو درحالیکه در دیجیتال مارکتینگ به علت گسترده و بزرگ بودن فضا و بسیاری از ابزارها، تعداد مشتریان بسیار بیشتر است. در این روش بر خلاف بازاریابی سنتی، با داشتن دامنه وسیعی از مشتریان، دیگر محدود به مکان جغرافیایی خود نیستند و میتوانید دسترسی خود را به شهر ها یا حتی کشورهای مختلف افزایش دهید.
قابلیت اندازه گیری
در بازاریابی سنتی به سختی میتوان تاثیر کمپین های تبلیغاتی را محاسبه نمود. به طور مثال مشخص نیست که روزنامه ها به چه تعداد افرادی فروخته میشود از این میان چه تعداد آگهی شما را میخوانند و از آن تاثیر گرفته اند.
مشتریان
اما در بازاریابی دیجیتال شما میتوانید با استفاده از ابزارهای مختلف دقیق ببینید که چند کاربر وارد سایتتان شده اند، از کجا آمده اند، در سایت چقدر مانده اند، به چه صفحات یسر زده اند و حتی چه مقدار فروش از طریق تبلیغات دیجیتالی بدست آورده اید.
نظرسنجی از مخاطب
در دیجیتال مارکتینگ اغلب سعی مشود از مشتریان نظر سنجی شود و به نظر تک تک آنها توجه شود. انجام این کار باعث میشود متوجه نیاز مخاطب یا نقص های موجود در خدمات و کالا خو شویم. اما در شیوه سنتی به دلیل عدم دسترسی کافی به مشتریان و جامعه هدف، این امکان فراهم نیست.
در آخر
به طور کلی استفاده از روش های بازاریابی که در دنیای واقعی و مجازی صورت میگیرند، تاثیرات فراوانی بر روند پیشرفت کسب و کارها دارند. در این مقاله چند نمونه از تفاوت بازاریابی سنتی و دیجیتال را ذکر کردیم. با برسی این تفاوت ها میتوان فهمید که بازاریابی دیجیتال، مزایای بیشتری نسبت به سنتی دارد و مسلما در جلب توجه مشتری اثر بخش تر عمل میکند.
بدون دیدگاه